OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was een beetje een bijzondere zomer. De eerste paar keer dat ik met de kayak de zee op ben geweest heb ik veeeeeeeel vis gevangen, maar allemaal de bekende soorten en ook allemaal klein.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De laatste trip begon gelijk al anders. Al trollend ving ik een redelijke sargo imperial die ik heb gehouden voor de bbq. De tweede volgde bijna direct daarna. Echter deze had twee zeeluizen op zijn huid zitten. Ik meen dat deze beesten zich ook wel nestelen op de plek waar de tong van de vis zit en daar hun voedsel vinden. Deze vis heb ik maar ontdaan van de twee parasieten en weer laten zwemmen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna bleek dat het erg moeilijk was om een beetje rustig te driften op het stuk waar de bodem een riggel heeft van 20 mtr naar 45 mtr. Er stond een mega stroming en het was dan ook niet mogelijk om met 10 gram snel op diepte te komen. Maar toen gebeurde het:

Ineens zat ik tussen de springende grote tonijnen. Ik zag ze, denk ik als eerste, want na enige tijd zag ik pas beweging op de bootjes die bij mij in de buurt lagen. Die allemaal snel de motor aan om naar mijn plek te komen.
Ondertussen was ik druk doende de zwaarste spinhengel van een leader en plug te voorzien. Ondertussen maar denkend: o jeee tonijnen die wil ik vangen, maar wat zou er gebeuren als ik zo’n ding aan mijn lijn krijg.
Stress dus terwijl ik daar eigenlijk voor mijn rust was 😉
Ik kreeg precies 2 keer om te werpen en ik kon eigenlijk net niet ver genoeg over de groep heen komen. Mijn plugje ging daarom niet diep genoeg door de groep heen.
Daarna waren de tonijn verdwenen en lag ik tussen alle bootjes. Iedereen stuk roepend dat er tonijnen waren (ja dat had ik door, ze waren er want nu zijn ze weg….). Natuurlijk heb ik geen foto genomen door alle stress. Maar goed ze waren er en wel voor 16 augustus. Dus het kan wel.

Ook de tweede trip naar de Ter was bijzonder. De eerste trip had wat voorntjes, een harder, twee kleine kapertjes en 3 mega schildpadden opgeleverd. Deze keer was mijn vismaat Erik degene die de verandering inzette. Al vrij snel had hij een mooie kaper op de kant liggen en er kwamen er later nog twee uit.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikzelf kreeg veel kleine beetjes (ik denk voorn of zo iets), maar geen enkele karper wist mijn floating boilies te vinden. Ik dat die op een hair gezet omdat ik hoopte dat de schildpadden er vanaf zouden blijven. Niet dus, want later bleek dat ze toch ruim voor de helft waren opgevreten door die rot beesten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inmiddels ben ik alweer terug in Nederland en zijn de eerste onderlijnen voor Denemarken alweer geknoopt. Nog een paar weekjes en dan rij ik die kan weer op. Soorten: tarbot, bot, schar, gul, geep en zeeforel. Ik heb er alweer zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *