Vandaag heb ik afgesproken met Klaus (ook lid van zeevissport). Hij zit deze vakantie in l’escalla en is voor de gelegenheid naar mij toe gekomen. Iets voor 8 uur kwam zijn sms binnen en hebben we nog snel een bakje koffie gepakt. Daarna heb ik mijn kayak naar het strand gerold, waar Klaus inmiddels zijn auto had geparkeerd.

Als snel liggen de kayaks in het water en gaan we beginnen aan een lange dag. Het is prachtig weer, met een beetje wind vanuit alle richtingen. De golven die we gisteren op het strand hadden, zorgen vandaag nog voor een deining. Prachtig visweer dus.

Klaus gaat volledig op de kleine vis met een dropshot-systeempje en een haakje 8. Als aas messen, sardines en inktvisreepjes. Ikzelf doe hetzelfde maar met een haakje 2 en daarnaast gooi ik ook een drijvende lijn uit met een stuk sardine.
Klaus vangt vanaf het eerste moment schriftbaarsjes en soms een zeebrasem. Ik vang een stuk minder goed, maar dat komt door de grotere haken. Als ook ik later op de dag overstap op een haakje 4 dan vang ook ik beduidend meer vis.
Het voordeel van de wat groter haak is wel dat wanneer ik wat vang de vis ook iets groter is. Een paar mooi schriftbaarzen en een (weer wat kleinere) pagell vinden mijn aas.

Plotseling giert de slip van de reel met daaraan het drijvende systeem. Dat blijkt een betere vis te zijn, die me toch zo’n 5 minuten aan het werk houdt. Een mooie “oblado” (zeebrasem) hangt aan de lijn. Bij nameting thuis blijkt deze 37 cm te zijn.

Aan het einde van de dag (we hebben tot rum na 16.00 uur gevist), blijkt Klaus 56 vissen te hebben. Hoeveel ik er zelf heb, weet ik niet, maar dat zijn er ook zeker 30-40 stuks.
Ik zal op het youtubekanaal wat filmbeelden zetten en natuurlijk zijn er foto’s www.facebook.com/barschow.klaus/posts/10204255400567524
Volgende week is het bij Klaus te doen, dus mag ik daar naartoe rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *