zeedonderpad
Terwijl een hele groep kajakkers van het Oostvoornse meer opzochten, hebben Pascal Rosseau en ikzelf de relatieve rust opgezocht van de Oosterschelde. Zo her en der hadden we gehoord dar er al lekker vis gevangen werd en dat maakte dat we het wilde proberen.

Om 7.15 uur was ik op de plek waar we te water zouden gaan en Pascal was toen aan de boel aan het optuigen. Snel heb ik ook mijn outback van de aanhanger gehaald en binnen 45 minuten lagen we op het water. De stroming viel nog mee omdat het doodtij was en ook de wind was nog goed behapbaar. We kozen daarom een plek met ongeveer 20 meter water onder de kayak. Anker overboord en vissen maar. Niet dus. Ik bleef maar wegdrijven en het anker wilde niet haken. Toen ik ruim 30 meter lijn had gegeven bleef ik toch ineens liggen.

Bijna 2 uur lang hebben we alles geprobeerd, maar er kwam geen vis boven. Uiteindelijk ging de stroom erin en kwam ineens een schar boven water bij Pascal. Iets later bij mij ook een scharretjes (mocht gelijk weer zwemmen zo klein).
Omdat ik weer ging drijven zijn we maar naar ondieper water getrokken. Ik moest uiteindelijk ankeren in 2 meter diep water met al het touw uit om te blijven liggen.
Hier kwam uiteindelijk geen visje boven. Dus nog maar een keer verplaatsen.

De laatste plek van de dag was direct voor de startplek en een dikke honderd meter uit de kant. De wind inmiddels volle bak in de rug (minimaal 4 bft) en de stroming ging er weer een beetje uit. Gelukkig haakt het ankertje direct (we hadden inmiddels duidelijk dat Pascal een 2,5 kg had en ik een 1,5 kg) op de schuine kant en kon ik aan de slag. Pascal pakte snel twee scharren, ik een botje en nog een schar. Pascal nog een botje en ik een zeedonderpad.

Toen het verder stil bleef, zijn we maar gestopt. Toen begon de fun pas echt. Ik kon met mijn outback snel en vlot richting de kant, want ik heb een dubbele paddel. Pascal heeft echter een enkele paddel en kon niet bij de kant komen. Uiteindelijk  moest hij een 25 meter voor de kant eruit om het laatste deel te lopen. Vervolgens hebben we beide kayaks door de modder richting de kant gebracht.
Al met al een prachtige dag, maar we eten vanavond geen vis

my office2 pascal schar my office

One thought on “Oosterschelde 14 april 2015

  1. Leuk stukje! Ik vis ook regelmatig met de kayak op zee en als ik mijn anker gebruik hanteer ik meestal de diepte van het water x3 om te bepalen hoeveel lijn ik nodig heb. Dus bijvoorbeeld… diepte van het water is 10 meter. Ik heb dan ca. 30 meter lijn nodig om het anker in het zand te kunnen zekeren. Een stukje ketting voor het anker zorgt er ook voor dat het anker eerder het zand ingetrokken wordt. Mijn anker weegt ca. 3,5kg, dus bij geen tot weinig stroming blijft de kayak wel redelijk stil liggen als ik het anker gewoon onder mijn kayak laat zakken, maar bij een redelijke stroming heb ik al die meters lijn echt nodig. Ik dacht in het begin dat dit zwaar overdreven was, maar dit schijnt dus normaal te zijn! Groetjes Kayak Wuls (Willem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *