Gesloten periode
Nu de twee maanden gesloten periode al weer enige weken onderweg is, is het tijd om wat voorbereidingen te treffen en wat skills te oefenen. Voorbereidingen op de voorselectie NK kustvissen en natuurlijk de komende Kayakwedstrijden, skills uitbreiden op witvissen en het airbrushen.

Skills verbeteren
De afgelopen week ben ik daarom meerdere keren naar de vijver in Westerhoven gegaan om voorn, baars, karper en zeelt. De voorn liet zich prima vangen aan de matchhengel met een pensysteem. Vooral veel kleintjes van 10-15 cm maar toch ook een paar grotere (vaak met beschadigingen van snoek en reiger of aalscholver.
De overige vissoorten lieten zich jammer genoeg niet vangen. Slecht twee keer een stevige aanbeet op de feeder die ik niet wist te verzilveren, verder alleen maar voorntjes aan de feeder.
Het witvissen tussendoor is bedoeld om wat extra’s te kunnen doen tijdens een wedstrijd vanuit de kayak. Je zult toch maar een taaie roofvisdag hebben en tijdens de rustige periode in het midden van de dag een paar voorns of brasems vangen waarmee je hoger in de ranking komt te staan.

Vanaf nu is is het echter weer het lijnen knopen voor de voorselectie NK kunstvissen en de twee weken trip naar Spanje waar ik naast vissen vanuit de Kayak ook nieuw Tubertini en Cinnetic materiaal ga testen. Zowel het vissen vanuit de Kayak als het testen van nieuw materiaal zal me ook helpen goed voorbereid te zijn op het komende wedstrijdseizoen. Door het uitproberen en begrijpen van nieuwe vismethoden (nieuw materiaal, nieuw aas, nieuwe hengels en lijnen) en het bespreken van dit soort zaken met mede vissers, ben ik er van overtuigd dat mijn overall skills verbeteren.

Airbrush en softbaits
Maatwerk voorbeelden
In mijn garage heb ik weer wat pluggen in de grondlak hangen en natuurlijk heb ik weer een paar nieuwe varianten in de kleur gezet. De routine daar is dat ik in de avonduren het internet afspeur op zoek naar nieuwe kleurstellingen en airbrushtechnieken en overdag is het gronden, afplakken, airbrushen en in de etex zetten (waarna alles weer een hele nacht kan ronddraaien).
Een nieuwe stap wordt het gieten van softbaits. De eerste try-outs liggen al in mijn eigen koffer om straks ingezet te gaan worden. Ik verwacht in een paar maanden tijd voldoende varianten te hebben voor in de Pescashop.

Nog wat kayak-werk
7e27df91b1097e66d4b2bdb4dd87246b(1)

Voor mijn kayak heb ik dit weekend nog een nieuwe hengelsteun besteld. Ik hoop deze voor de trip naar Spanje in huis te hebben, zodat deze steun nog voor vertrek op de kayak gezet kan worden. Ik denk dat ik ervoor ga kiezen om aan de binnenzijde wat extra materiaal te plaatsen voor wat extra steun. Op internet heb ik gezien dat er vaak een stukje snijplank wordt gebruikt om aan de binnenkant toe te voegen. Hierdoor is er meer materiaal beschikbaar om de 4 bouten aan vast te maken. Dat geeft uiteindelijk (naar verwachting) een stevigere steun, ook wanneer ik wat zwaardere hengels en kunstaas gebruik. Zo blijft de boel langer heel.
Als alles voor de Spanjereis gemonteerd is, kan ik ook dat lekker uitproberen. Ik verwacht namelijk toch om de dag met de kayak het water op te gaan en het idee is om iedere dag een andere techniek te gaan uitproberen.

Waar ik nog wel naar op zoek ben zijn jullie ideeën over welke kleurstelling het meest gewenst is en/of het beste vangt. Dan kan ik vervolgens wat gaan experimenten. Hopelijk helpen jullie me wat vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *