Omdat het morgen hemelvaartsdag is en dus een dagje vrij en omdat ik nog een half potje mais, wat pieren en nog wat pellets had, ben ik toch maar even snel naar de vijver gegaan.

Een beetje lui wel hoor, want ik had mijn opgetuigde hengels nog in de garage liggen. Dus het rechter raam van de auto open en snel naar de vijver toe (is maar een kilometer dus viel het qua veiligheid wel mee).

Aangekomen bij de vijver bleek het al aardig druk te zijn met allerlei kerels die één of meerdere nachten op de karper gingen vissen.
Toch kon ik nog een plekje vinden en snel heb ik wat korfvoer aangemaakt. Het korfje ging vervolgens met een combinatie van pellet en mais rechts langs het riet op het schuine kantje.
De andere hengel was de penhengel waarmee ik met een paar piertjes op een meter of 5 ben gaan vissen.

Nog meer karpervissers
Na een half uurtje komen er een paar jongens die bedacht hadden op de kant waar ik zat de komende drie dagen te gaan karperen. Gelukkig mocht ik blijven zitten en bleef een van die mannen nog even kletsen. En BAM ineens een slappe lijn op de feeder en bleek een brasem vol met paaipokken mijn aas gevonden te hebben.
Daarna was het de beurt aan een baarsje die het piertje wel erg lekker vond (al hoewel de pier bijna groter was dan het baarsje)
.IMG_0307baarsje2

Lerderkarper
De volgende vis die zich aandiende was er eentje die enorm aan het vechten was. Het bleef een tijdje onduidelijk wat voor karper het was en pas op de kant bleek dat het een lederkarper van ongeveer 2 kilo was. De karpervissers gingen volledig uit hun dak (de overige 10 vissers op de vijver hadden met elkaar nog 0 vissen gevangen) en ik ving zowaar een van de twee lederkarpers van de vijver. Lachen!!
Hierna volgde een wat groter baarsje en als laatste van de avond klapperde de feeder nog een keer voor een brasem.IMG_0313  IMG_0312
Toch maar opgestapt
Omdat het langzaam donker begon te worden en de mannen toch wel graag wilde gaan vissen, ben ik nog een drie kwartier naar de kleine vijver gegaan.
Daar waren een paar grotere vissen aan het jagen aan de oppervlakte en heb ik nog wat vlokken op het water gelegd. Jammer genoeg was het jagen na een paar minuten over en werd het stil en donker.
De kleine vijver heeft vandaag geen vis opgeleverd. Al met al een mooie avond met 5 mooie vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *