Gisteren ben ik met een maat gaan vissen op een bekend stekje. De Steenbergse Vliet was vorig jaar één van de locaties van de kayakwedstrijden van Mark van Dijk & Zeevissport.

Rustig aan
Omdat we allebei druk zijn en een keer goed moesten uitslapen begonnen we pas om 9.30 uur. De zon stond al stevig aan de hemel en er was nog maar weinig wind. Niet de meest ideale omstandigheden om veel roofvis te vangen, maar we waren er weer een keer uit en dat is ook al weer wat.
Dus de kajaks snel te water gelaten en de Vliet op.

Goede start
We waren het kanaaltje van de Heen nog  niet uit of een bekende van mijn maat kwam met zijn boot aanvaren. Hij wist te vertellen dat er nog maar 1 snoek gevangen was en wel bij de sluis. Verder was het angstig stil.
Op dat moment begint mijn Cinnetic te rammelen in zijn steun. De eerste snoek had mijn plug weten te vinden, maar liet na een kleine 10 seconden weer los. Zou het dan toch een goede dag worden??
Jammer genoeg viel dat tegen. We zochten de rietkragen af, de schuine kantjes, onder bomen en struiken, maar we konden geen vis vinden.

Crank 85
Omdat ik vandaag ook wat nieuwe pluggen wilde uitproberen heb ik mijn Crank 85 van Seika/Tubertini aan mijn lijn gehangen. Nog geen 5 minuten lag de eerste snoek van de dag in mijn kajak.
harm snoek
Mijn maat vroeg of ik er nog zo eentje bij me had en jawel hoor, Crank 85 nummer twee ging het water in.
Vervolgens loste ik en mijn maat meerdere vissen die zich vergrepen aan de Crank 85. De andere pluggen die we uitprobeerden werden NIET aangeraakt. En we hebben alles gedaan. Van shads in alle kleuren, via oppervlakte pluggen en diepte pluggen, naar spinners en spinnerbaits.

Toch succes
Het was een taaie dag geworden, maar uiteindelijk hebben we 6 vissen weten te vangen en jawel hoor; allemaal op de Crank 85.
seika crank85
De score aan het eind van de dag was: 3 snoeken, 2 snoekbaarzen en 1 baars. Allemaal redelijk aan de maat maar geen knoeperts.
Van de vissers in de boten kwamen alleen maar droevige berichten: geen enkele vis!!
We hebben het zo slecht nog niet gedaan vandaag

harm snoekbaars   harm snoekbaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *