De afgelopen dagen ben ik een paar keer met de kayak het wat op gegaan om het nodige uit te proberen.

Ik heb zoveel mogelijk pluggen en shads in het water gehad en op verschillende snelheden uitgeprobeerd. Wat sneller en trager varend kon ik mooi de actie bekijken en zodoende bepalen welke snelheid voor die bepaalde plug of shad ideaal was. Daarbij moet natuurlijk de stroming en wind ook in de gaten gehouden worden.
Meestal vis ik over het taluut van een stuk water heen, waarbij één kant een diep(er) lopende aasje heeft en de andere een ondiepe plug. Dan is het wel zaak om twee pluggen te vinden die met dezelfde snelheid het gewenste effect geven. De één diep en de ander net over de stenen/rietjes/algen/waterplanten heen.

Ook heb ik geëxperimenteerd met verschillende hengels.
Op het water waarop ik één en ander heb uitgeprobeerd werkt een spin of dropshot hengel wel heel erg goed. De soepelere top met een stevigere body zorgt ervoor dat de pluggen veel actie hebben in het water en de vis toch goed gezet kan worden bij een aanbeet.
Ook de hoek die de hengel maakt tov de kayak en het water maakt veel uit. Persoonlijk vis ik het liefste met de hengels 90 graden tov de kayak of iets naar achteren gericht. De hengel ligt daarbij horizontaal aan het water of een klein beetje naar boven gericht.

Soms mis je de aanbeet omdat je dan net naar de andere hengel aan het kijken bent, maar meestal hoor je de aanbeet ook prima. Dus oren en ogen op wanneer je op roofvis aan het vissen bent.

Ik ben benieuwd of er kayakvissers of andere roofvissers zijn, die nog meer tips willen delen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *