Afgelopen vrijdag hadden we met alle leden van het zeevissport wedstrijdteam afgesproken op een van de parkeerterreinen van Domburg. De bedoeling was om een individuele onderlinge wedstrijd te houden.

Jammer genoeg kon niet iedereen erbij zijn. Steve had teveel last van een hernia, Eric had familiezaken en Kees kwam net terug van vakantie.

Op het strand

Toen iets naar 8 uur ook Eelco was gearriveerd vertrokken we naar het strand. Eelco stond op 1, ikzelf op 2, Jan op 3 en Dennis op 4. Op 5 stond Eric vd D en Leon stond op 6. Bram stond helemaal aan de andere kant op 7, later zou blijken dat dit de place to be was die nacht.

Eelco had zijn eerste worp met zijn Tuberti Strong River nog niet in het water liggenof een zeebaars ging er met zijnaas vandoor. Vis 1 kon op zijn kaart worden geschreven. Jamer genoeg zou er de hele avond niets meer bijkomen.

De vangsten

Ook Eric en ikzelf vingen snel een visje. Het leek ee prima avond te worden. Wat het weer betreft was het dat inderdaad. De buien waren weggetrokken en we kregen ee heldere sterrenhemel, zonder wind en een heerlijke temperatuur.

Na de eerste vangsten krijgen we alleen nog goede geluiden van Bram die de ene doublet en tripletna de ander ving.

Ikzelf dacht op een gegeven moment een mega tong aan de lijn te hebben, maar het bleek bijna wit apenhaar te zijn. Doordat de meeste vangsten scharren waren (30 cm plus!) was iedereen ver weg aan het gooien en in die diepere stroming pikte we allemaal dat apenhaar op. Omdat ikzelf viste met de Cinnetic Sky clear, een tapse lijn en dus zonder voorslagknop, had iker minder last van de anderen.

Natuurlijk zat dat spul wel op mijn lijn, maar door het ontbreken van de voorslagknoop kon ik makkelijk doordraaien tot de onderlijn. Losklippen en weer een nieuwe lijn eraan, terwijl de anderen aan het apenhaar in hun topoog stonden te plukken. Met meer tijd in het water vang je uiteindelijk meer vis.

De uitslag

Nadat ik nog ee botje en schar had gevangen, ving ook Jan zijn visje. Na ja een 30 plus dikke bot wasmeer dan zo maar ee visje.

Verderop werd door Bram en Leon ookee enkele tong gevangen en erlijkheid gebeid te zeggen daar kwamen we eigenlijk voor.

Na laag water kreeg ik een prachtige klap op mijn Cinnetic Camaleon en kon ook ik een tongetje het strand op trekken. 25 cm lang dus die mocht mee naar huis. Deze 4de vis bleek uiteindelijk genoeg voor een 2de plekq en Bram werd zoals al eerder aangegeven glansrijk eerste.

Al met al een mooie avond met de mannen van ons visteam. Wil je een keer met ons meevissen dat kan! Bekijk de agenda op zeevissport.com voor de vriendschappelijke en open wedstrijden. Deze bieden een mooie gelegenheid om het wedstrijdvissen eens uit te proberen, nieuwe stekken uit te proberen en natuurlijk kun je ons van alles vragen over onderlijnen/type hengels & molens/etc.

Tot op het strand

Geef een reactie