In het voorjaar 2015 had ik de Open Hobie Kayak wedstrijdserie gewonnen en mijn prijs was een reis naar Langeland. De reis was onderdeel van een grotere groepsreis georganiseerd door Mark van Dijk (Kayakfishing), Eric de Keuster (zeevissport), Ronny Helaers, Ron Smits (Totalfishing). Jammer genoeg kon ik niet de gehele week mee, maar vanaf woensdagnacht heb ik toch aangesloten bij de groep.

De groep was al vanaf de zondag daarvoor aan het vissen op het water rond Langeland en allemaal vanuit Hobie Kayaks. De eerste twee dagen hadden ze prachtig mooi weer, met zeer weinig wind en regelmatig zon. In deze twee dagen werden al 12 soorten vis gevangen, waaronder zeeforel, bot, schar, tarbot, griet, pitvis, meun, tong, gul, zwartbekgrondel, geep.

Jammer genoeg sloeg het weer vanaf dinsdag om en toen ik op donderdag aansloot op het water was het een heel stuk kouder met een behoorlijke wind. Die eerste dag wist ik geen vis te vangen. Ik was speciaal voor de zeeforel gekomen en had daarop nog nooit gevist. Natuurlijk had ik niet het juiste materiaal bij (en ik heb toch wat liggen thuis), maar ’s avonds werd er een dvd getoond en werden de nodige kneepjes uitgewisseld.

DSC_0578 DSC_0579

Op vrijdag ging ik weer voor de zeeforel, maar na 2 uur trollen en nog ruim een uur werpen kwam er weer geen zeeforel uit het water. Ook bij anderen ging het niet optimaal, dus besloot ik het diepere water op te zoeken om het te proberen op platvis. Op de weg daar naartoe ving ik een mooie geep, die onbeschadigd snel weer het water mocht opzoeken. De geep ving ik al trollend op een lijn met bombarda en daarachter een lange dwarrellijn met een klein blinkertje en een zagertje.

Daarna werd het zoeken naar de de platvis. Ik had mijn Crazy Kayak 2.10 van Cinnetic mee genomen en de eerste mooie bot kwam al klapperend op die hengel binnen. De glastop die op deze hengel zit boog mooi mee, maar de hengel heeft ruim voldoende body om behoorlijke vissen binnen boord te takelen.
Aan de andere kant had ik een licht spinhengeltje met een loodje van 20 gram en lange wapperlijn uitgezet en plotseling zie ik vanuit mijn ooghoek dat die hengel volledig dubbel gaat. Een mooie schar had de zager gepakt.

Er volgen  nog meer botten, een zwartbekgrondel. Rond 15.00 uur ging de toeter ten teken dat we naar de kant moesten (we waren rond 9.00 uur begonnen).
Vis schoonmaken, kayakken op de wagen of trailers en vervolgens terug naar het huisje. Daar werden alle kayaks schoongespoten, want het was onze laatste visdag. Mogen gaan de meesten terug naar Nederland. Wij blijven nog twee dagen in Denemarken, genieten van het goede leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *