Een paar keer per jaar organiseer zeevissport.com “wedstrijden” om het vissen als beleving te promoten. Zo is er in het voorjaar een geep-event, zijn er samen met Mark van Dijk kayakwedstrijden en in het najaar gaan we altijd t strand op. Natuurlijk wordt er onderling gekeken naar de vangsten, maar dit soort event is voor bedoeld om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en soms ook een nieuwe stek uitproberen.

Gisteravond stond het strandevent op de agenda. In totaal kwamen zo’n 20 vissers opdagen en zoals altijd was het vanaf et eerste moment gezellig. Oude relaties werden hartelijk welkom geheten en nieuwe gezichten vriendelijk voorgesteld.  Plaats van handeling was het strand ten zuiden van Domburg net na het golfterrein. Het voordeel hier is dat je bijna nooit lijnen verliest,  het nadeel is dan wel weer het enorm vlakke en lange strand.

Om 16.00 ging de toeter en gingen de lijnen het water in. Normaal vis je een wedstrijd met ėėn hengel, maar als je wilt mag dat tijdens deze events ook met twee, het gaat om de beleving. Het aantal vissen wordt voor de uitslag gewoon gehalveerd 😀. Omdat de wind uit de rug stond, begin ik met de feeder en ging een loodje 60gram naar de laatste golfjes. Hopen was op een paar scholenbaarsjes of botten. Jammer genoeg kwamen die er niet uit, dus na een half uur de Cinnetic Camaleon gepakt en knallen maar. Het lood (160 gam) gaat dan zo’n 150 meter of meer richting de horizon, in de hoop dat in het diepere water schar of wijting aan het jagen is. Dit bleek een goede keuze want met de eerste draai kwam een schar mee. Jammer genoeg ook een heleboel groen en rotzooi.

Een wandelaar wist te vertellen dat een paar viskotters de laatste dagen onder de kust hebben gevist. Mogelijk dat we daarom zoveel materiaal in het water hebben gehad. Normaal gebruik ik lijnen zonder geknoopte voorslag (ik gebruik de getaperde sky line van Cinettic) maar ik had al snel een lijnbreuk (later zou blijken dat ik vol op een mosselbank aan het vissen was), dus moest ik een voorslag knopen. Resultaat was dat er nog meer rotzooi op de voorslagknop bleef hangen, waardoor ik steeds meters achteruit moest lopen om de lijn volledig op het strand te krijgen.

Een enkele keer kwam er een visje mee (wat scharren, een bot en een zeer magere wijting). Nog vaker had ik hele grasvelden en een enkele draai ook hele hompen mossels. Alleen met de laatste draai kwam er een krab mee. Om 19.30 ging de toeter ten teken dat we weer richting de parking gingen ter afsluiting. Die was zoals de opstart, gezellig napraten over hoe iedereen het had gedaan. Wat werkte wel en wat niet. Al met al weer een erg leuk event met gezellige en ontspanne medevissers.

Misschien ga ik komende dagen nog even met de kajak weg,  maar in ieder geval ga ik volgend weekend naar de beurs in Utrecht. Ben benieuwd wie ik daar weer tegenkom 😉. Voor iedereen die nog gaat vissen, vooral veel genieten.

Over dat laatste gesproken Ron Smits van TotalFishing was er gisteren ook bij. Prachtig om te zien dat hij lekker zijn eigen ding doet en met heel licht materiaal de botten heeft proberen te vangen. Met een wobbler of een sleeplijn met enkele haak. Natuurlijk wil ook hij zijn visje vangen, maar volgens mij gaat hij vooral voor het steeds opnieuw zoeken naar effectieve alternatieve manieren van vissen. En natuurlijk gaat hij voor de beleving van het vissen. Zoek hem (en de mannen van zeevissport & Mark van Dijk en zijn kayakteam) volgend weekend op de beurs eens op voor een praatje!FB_IMG_1443985442272logo_mvd_fishing_teamsky leaderstoeremannen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *