De laatste weken ben ik gestart met het uit hout snijden van softbaitmasters. Deze master zijn vervolgens gebruikt om mallen te maken van silicone en daarna zijn de softbaits gegoten met behulp van plastisol.

Ik ben gewoon gestart met een blokje vurenhout waarop ik een bestaand shadje heb nagetekend. Daarna heb ik de ruwe vorm uitgesneden met een zakmes om uiteindelijk met vele uren schuren de boel mooi glad en symmetrisch te krijgen. Gelukkig heeft mijn vrouw mij geholpen om goed te bepalen of alles echt wel symmetrisch was.

De eerste was een shad van ongeveer 13 cm en die heeft in de eerste gieting een mooie groen kleur gekregen met wat gouden glitters erin

pb1 masterpb1 softbait green

 

 

 

De tweede was een stuk dunner en heeft een v-staart gekregen. Van deze variant moet ik de eerste softbaits nog gieten, maar eerst ga ik het hout sealen. De eerste variant is namelijk te grof gebleven ook nadat ik met 400 had geschuurd. Dat grove levert in de mal putjes en dergelijke op.

pb2 master

 

 

De derde variant heeft wat meer tijd en zweet gekost. Dit was vooral te wijten aan het gegeven dat het staartje afbrak tijdens het snijden. Dus daarna was de opdracht om opnieuw een blokje uit te zagen en daarna rustig te snijden en schuren. Ook deze moet nog geseald worden. Daarna kan ik de mal maken.
Ook moet ik nog even kijken naar de staart. Ik heb een tip gekregen dat die mogelijk wat te groot is en daardoor moeilijk te vissen. Ik ga er nog maar eens een nachtje over na denken.pb3 master

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *