tubertini

Op dit moment zijn we weer in Spanje. Natuurlijk om lekker te genieten van het weer, de mensen en het heerlijke eten, maar ook om weer wat nieuwe spulletjes op te halen voor Pescabaits.nl
Tubertini heeft ook dit jaar weer het nodige nieuwe materiaal, zoals speciale kayakhengels en nieuwe strandstokken. Daarnaast is er naast de ConceptX gevlochten PE-lijn een nieuwe 8 strengs PE lijn uitgekomen, de Viral. Deze gele fluo lijn is waarschijnlijk top voor het vissen op roofvis in Nederland. Zeker wanneer je in de stroming aan het vissen bent en aan je lijn wilt zien of je beet hebt. De ConceptX is een groene lijn, die prima werpt en absoluut geen rek heeft, maar de zichtbaarheid in stromend water mocht inderdaad wel beter.
Ik ben benieuwd hoe goed zichtbaar deze lijn is en hoe lang de lijn kleurecht blijft. We gaan het zien de komende dagen.

Wat in ieder geval meegaat naar Nederland zijn 4 verschillende strandhengels van 4.50 mtr. Hier in het zuiden van Europa vist men meestal met 4.25 mtr hengels (ik zelf overigens ook in Nederland), maar ik krijg te vaak vragen naar 4.50 mtr hengels. Het is echt zoeken naar een 4.50 mtr in het assortiment van Tubertini, maar nu zijn er toch 4 verschillende. Allemaal tot een werpgewicht tot ongeveer 200 gram. Ruim voldoende voor de gemiddelde omstandigheden aan onze Nederlandse (en Belgische) kust. Over een paar weken staan ze online!
Hier alvast wat plaatjes:
corsairsurf_450 aquafortis 450 tubertini-reaction-surf-450 tubertini-fortaleza-surf-450

 

 

 

 

Ook gaan er wat stokken en molen mee voor het streetfishen. Lichte hengels en molen die er ook nog eens super uitzien. Uitermate gevoelige stokjes voor het verticalen, dropshotten of werpen met kleine kunstaasjes.
Persoonlijk denk ik dat een paar van deze stokjes ook heel goed te gebruiken zijn vanuit de kajak om te dropshotten of verticalen. Gewoonweg omdat ze korter en lichter zijn dan de gemiddelde spinhengel. Het werkt net wat gemakkelijker vanuit de kajak wanneer je niet van die hele lange stokken hebt.
Ikzelf heb een tijdje gevist met een stokje van 130 cm die  ik dan rechtop zette en vervolgens ermee ging trollen. Met kleine plugjes was dat echt een super combinatie. Doordat het stokje rechtop stond, de top ervan erg soepel was en iedere keer een actie doorgaf aan het plugje en er een lekker zenuwachtig plugje aan hing, ving ik vaker mijn visjes dan de anderen. Jammer genoeg brak dat stokje tijdens een kajaktrip in Spanje (toch maar weer op zoek naar dat stokje – of iets dergelijks???)

Ok, voor nu weer even genoeg. Later deze dagen meer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *