Aan het einde van deze carnavalsvakantie stonden twee visdagen gepland. Een dagje met de kayak op het zoete en eentje met het zeevissport strandteam aan het zoute water.

De eerste sessie was een kayaktrip met Pascal Rousseau, Ronny Helaers en Mario (heeft mij vorige kajak gekocht). Bijna het gehele kayakteam van Mark van Dijk was compleet, dus we konden veel info uitwisselen.
Omdat het de dagen ervoor stevig gewaaid had kozen we voor een binnenwatertje.

tiga raymarine

We hadden afgesproken rond 8.00 uur, maar natuurlijk was er weer iemand te laat. Ronny en ikzelf hadden onze kayak al snel in het water liggen en we ging er alvast voor. Binnen het kwartier had ik er al iets aanhangen, maar deze liet los. Het begin leek goed en hopelijk zou dat zo doorgaan. Niets was jammer genoeg minder waar.

De hele dag hebben we met 2 keer 4 hengels gevist. Grote pluggen/kleine pluggen, shads, asp’s, dieplopend en oppervlakkig. Langs het kantje, over de diepe putten, van de kant naar het diepe toe & andersom, trollend in een rechte lijn maar ook zigzaggen over de schuine kantjes, een paar meter achter de kayak maar ook 50 meter.

Het leek er wel op dat het niet ging lukken op deze dag. Gelukkig kwam er wel iets boven. Ikzelf was de eerste die een snoek wist te verleiden. Het beestje vergreep zich op een 6cm plugje die over de bodem liep. De snoek zelf zat overigens vol met bloedzuigers, dus deze lag echt vast op de grond.
snoekwiebel snoek2 snoek1 snoekrelease
Mario was de volgende met vis. Een stevige brasem was gehaakt aan een plug. We tellen hem toch maar.
Als laatste wist Ronny een prachtige snoekbaars te haken door slim met een old scool plug (ong. 20 cm wit met rode neus) over een put te varen, waarbij de plug net boven de bodem liep.

ronny helaers

Jammer genoeg deze dag weinig vis, maar wel een mooie en gezellig dag.

De dag erop mocht ik er weer vroeg uit. Deze keer met het strandteam van Zeevissport richting het strand van Domburg, alwaar we een koppelwedstrijd hebben gehouden. Bij deze wedstrijd vissen we als teamleden in koppel. Samen op 1 plek met ieder 1 hengel.
Het leuke aan dit soort wedstrijden is dat je iedere keer met een ander teamlid staat te vissen en je elkaar zo beter leert kennen. Natuurlijk kunnen we zo ook kennis uitwisselen, want veel van de gesprekken gaan over de lijnen, onderlijnen, haken, drijvertjes of niet, etc.

Opnieuw was het een mooie dag, die zelf begon met wat zon.
De dagen hiervoor had het hard gewaaid en was er veel regen gevallen, daarbij opgeteld de oostelijke wind, dat beloofde geen bijzonder goede dag.

Toen het startsignaal had geklonken ging onze lijnen richting de horizon. Mijn koppelmaat Dennis vd Dries pakte met zijn eerste 4 draaien vis. ┬áIk kon er niks uitkrijgen en stond nog wel het dichtste tegen de palenrij aan. Gelukkig ging het daarna beter en ging ik mijn visjes vangen. Bij Dennis viel het stil…….
We vingen vooral scharren, maar ook een botje, een meuntje en een zeebaarsje. Zelfs kwam er een zandspiering mee het water uit die we snel weer teruggezet hebben.

Uiteindelijk hadden we allebei 10 vissen met een gezamenlijke lengte van 447cm. Goed voor een tweede plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *